Контакти



 Здравейте, приятели!


 Както предполагам сте видяли от текста на заглавната страница, името ми е Владимир. От няколко години се интересувам активно от уиски и реших да подхвана тази инициатива. "Храмът на уискито" е мястото за лични впечатления и мисли по отношение на напитки /предимно уиски/, докоснали хедонистичната ми натура /това не означава, че не трябва да излагате и вашите - напротив, ще ми бъде приятно и интересно да говорим за уиски/. Възможно е да не съм пионер в тази област, но това не ми пречи да подложа на изпитание небцето и очите си. Ако някъде бъркам се чувствайте поканени да споделите мнението си!

 Какво уиски предпочитам? Имам ли любими марки? Еднозначно не мога да отговоря, тъй като харесвам едни, а други дестилати на една и съща дестилерия не ми се нравят толкова. Идеята ми е да представям уиски от целия свят, което и правя с ревютата си, без да фаворизирам определен уиски район или държава. Освен конкретни уиски ревюта в разделите над статиите ще намерите и размислите ми за основополагащи моменти от производството на уиски, както и анализите ми на актуални теми, касаещи настоящото завишено търсене на уискито. Стремил съм се да поднеса информацията по разбираем начин, за да може да достигне и до не до там запознатите с уиски терминологията хора. Ако пък ви хрумне въпрос ще се радвам ако мога да отговоря. :)

 Ако страницата ви харесва може да я последвате във Фейсбук на този линк. Контакт с мен може да потърсите и на e-mail : whiskeytemple@abv.bg, а в блога има и опция да ме последвате в Instagram.

 Тъй като проектът "Храм на уискито" не е комерсиален, т.е. не продавам уиски, не съм търговец /все още/ и статиите които пиша са напълно безвъзмездни, и блогът се поддържа изцяло с лични средства, поставих и бутон към услугите на Pay Pal за онлайн разплащания, намиращ се под публикациите. Ако някой от вас има възможност и се наслаждава на това, което правя, ще се радвам ако с едно минимално дарение спомогне за развитието на блога. Не съм сигурен за минималната стойност, но е не повече от няколко евро. Подобни средства несъмнено биха ми помогнали в бъдеще, тъй като желая да развия инициативата си, предлагайки ви още по-интересни ревюта на редки дестилати, както и впечатления от уиски събития в България, а защо не и в Европа.

 Отворен съм и за всякакви други инициативи, целящи популяризиране на уиски културата в България и разкриващи красотата на тази напитка.
 Засега това е от мен. :)

Приятен престой! 
Качество преди количество!


It's easy to present brand you work for. You say the things you have to and avoid the uncomfortable questions. You get paid and it's called JOB. The real deal is when you present the #whiskey as a drink in general/ maybe the best liquid after water/ or as a way of life and way of thinking. And of course, you're doing it not because you've to, but because you fell you're doing the right thing: helping others to understand what #whisky was, is and will be. It's called LOVE. And you aren't escaping from the "bad" questions, no - you're jumping in to the deep asking and giving your personal opinion. I'm a bit sentimental today, cause my blog has its 150k visit, the only bulgarian whisky blog. It's a moment I fought for in a country, where just few people are deeply into the whiskey. Cheers! #blog #review #tasting #whiskey #whisky #review #scotch #irishwhiskey #bourbon #japanesewhisky #whiskyporn #whiskeyporn #bulgaria #wwavcollection #bulgarianwhiskyblog #writer #love
Снимка, публикувана от Vladimir Georgiev /Vlad/ (@whiskeytemple_vladimir) на

Коментари

  1. Здравейте Владимир,
    наскоро попаднах на вашия блог и вече го следя с интерес:)
    Потърсих чрез търсачката на блога Finlaggan, не открих нищо. Та любопитно ми е, пробвал ли сте го?

    Пламен Стоев

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, приятно ме е да се запознаем. Аз съм Владимир и нека си говорим на "ти".
      Благодаря за хубавите думи и за отделяното време. Надявам се престоят тук да бъде не само интересен, но и полезен. :)
      По отношение на Финлаган - не съм го опитвал още. Знам, че е малцово уиски от Айла /може би от Къ Ила, но може и да бъркам/ и е опушено. Тук съм срещал както 40-градусова версия, така и по-силни, при които участие вземат и вивени бъчви /шери, порто/. Може би е време да го опитам?
      Наздраве!

      Изтриване
    2. Ще чакам с интерес ревюто му:)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Читатели

Абонирай сe за публикациите

Абонамент с електронна поща

Абонирайте се за публикациите от блога с електронната си поща

Важно: след като го направите, ще получите писмо от Feed Burner. В него е приложен линк, който трябва да отворите, за да активирате абонамента си.

Delivered by FeedBurner

Whiskeytemple във Facebook

Стани малцов пазител. :)

Натиснете снимката. :)

Translate

КЛЮЧОВИ ДУМИ - падащо меню

Показване на още

Популярно през седмицата

The whisky regions in Scotland

Whiskey fest Sofia 2018 - preview

Whisky myths part 1

Auchentoshan 2008 - 2017 Distillery oloroso cask # 34 single malt whisky

Glendronach 11 y.o., vintage 2006, single pedro ximenez sherry puncheon #1979, single malt whisky, Batch 16

Торф, дърво и как дегустирам уиски

Johnnie Walker Blue Label blended whisky

Glenfiddich Excellence 26 y.o. single malt whisky

Glen Orchy 5 y.o. blended malt whisky

Visit to the new Macallan distillery

Здравейте, приятели!

Здравейте, приятели!
Казвам се Владимир и списвам сайта "Whiskeytemple", известен и като Храм на уискито. Води ме страстта ми към уискито в различните му проявни форми. Не претендирам за изчерпателност и професионален уклон на написаното. Надявам се прочетеното в сайта да ви бъде от полза и да ви донесе приятни моменти в компанията на "водата на живота". :) За връзка с мен прегледайте раздела "Контакти".