Здравейте, приятели!
Както предполагам сте видяли от текста на заглавната страница, името ми е Владимир. От няколко години се интересувам активно от уиски и реших да подхвана тази инициатива. "Храмът на уискито" е мястото за лични впечатления и мисли по отношение на напитки /предимно уиски/, докоснали хедонистичната ми натура /това не означава, че не трябва да излагате и вашите - напротив, ще ми бъде приятно и интересно да говорим за уиски/. Възможно е да не съм пионер в тази област, но това не ми пречи да подложа на изпитание небцето и очите си. Ако някъде бъркам се чувствайте поканени да споделите мнението си!
Какво уиски предпочитам? Имам ли любими марки? Еднозначно не мога да отговоря, тъй като харесвам едни, а други дестилати на една и съща дестилерия не ми се нравят толкова. Идеята ми е да представям уиски от целия свят, което и правя с ревютата си, без да фаворизирам определен уиски район или държава. Освен конкретни уиски ревюта в разделите над статиите ще намерите и размислите ми за основополагащи моменти от производството на уиски, както и анализите ми на актуални теми, касаещи настоящото завишено търсене на уискито. Стремил съм се да поднеса информацията по разбираем начин, за да може да достигне и до не до там запознатите с уиски терминологията хора. Ако пък ви хрумне въпрос ще се радвам ако мога да отговоря. :)
Ако страницата ви харесва може да я последвате във Фейсбук на този линк. Контакт с мен може да потърсите и на e-mail : whiskeytemple@abv.bg, а в блога има и опция да ме последвате в Instagram.
Тъй като проектът "Храм на уискито" не е комерсиален, т.е. не продавам уиски, не съм търговец /все още/ и статиите които пиша са напълно безвъзмездни, и блогът се поддържа изцяло с лични средства, поставих и бутон към услугите на Pay Pal за онлайн разплащания, намиращ се под публикациите. Ако някой от вас има възможност и се наслаждава на това, което правя, ще се радвам ако с едно минимално дарение спомогне за развитието на блога. Не съм сигурен за минималната стойност, но е не повече от няколко евро. Подобни средства несъмнено биха ми помогнали в бъдеще, тъй като желая да развия инициативата си, предлагайки ви още по-интересни ревюта на редки дестилати, както и впечатления от уиски събития в България, а защо не и в Европа.
Отворен съм и за всякакви други инициативи, целящи популяризиране на уиски културата в България и разкриващи красотата на тази напитка.
Засега това е от мен. :)
Приятен престой!
Качество преди количество!
Здравейте Владимир,
ОтговорИзтриваненаскоро попаднах на вашия блог и вече го следя с интерес:)
Потърсих чрез търсачката на блога Finlaggan, не открих нищо. Та любопитно ми е, пробвал ли сте го?
Пламен Стоев
Привет, приятно ме е да се запознаем. Аз съм Владимир и нека си говорим на "ти".
ИзтриванеБлагодаря за хубавите думи и за отделяното време. Надявам се престоят тук да бъде не само интересен, но и полезен. :)
По отношение на Финлаган - не съм го опитвал още. Знам, че е малцово уиски от Айла /може би от Къ Ила, но може и да бъркам/ и е опушено. Тук съм срещал както 40-градусова версия, така и по-силни, при които участие вземат и вивени бъчви /шери, порто/. Може би е време да го опитам?
Наздраве!
Ще чакам с интерес ревюто му:)
Изтриване