Сътрудничество

Първите мостри, които заредих от бар Masterpiece

 В страните с развита уиски култура проекти като моя не са толкова редки. Да не кажа, че са практика. С постоянство и обективност чуждестранните сайтове, ревюиращи уиски, привличат не само читатели, но и вниманието на представители на отделните марки или на търговци. Защо? Защото това е една добра форма на реклама на отделния продукт или на цялата марка. Под реклама не визирам дразнещите рекламни блокове, които ни заливат с ненужна информация за прахове, хапчета или безалкохолни напитки. По-скоро говоря за маркетинг. И привличайки вниманието на служебно ангажираните лица с производството или разпространението на уиски, част от колегите блогъри получават /терминът "подаръци" не е до там коректен/ тестови мостри или бутилки, които да бъдат ревюирани. Някои изначално отказват, считайки, че това може да създаде съмнения за субективизъм и лобиране за отделна марка. Други приемат, но при уловия. 
 Как стои въпросът при мен? До момента не съм получил предложение или мостра от представители на отделните марки и обяснението е съвсем просто./корекция - вече се случи и това, но следващото изречение продължава да важи/. Блогът ми е сравнително млад, тепърва се мъча да го развия и популяризирам, и до скоро се знаеше от малцина. Предполагам обаче, че при добро развитие подобни оферти няма да закъснеят. Как бих процедирал аз? Ще се "продам" ли за няколко сребърника? Не! В блога излагам единствено личното си мнение, което не е ангажирано от обвързаност с определена марка. Да, до момента има дестилати, които ми допадат повече от други, но това не означава, че всеки един продукт от съответната марка се ползва изначално с "благословията" ми. Това ще продължи и занапред. В този смисъл, категорично заявявам, че тестови бройки /било то бутилки или мостри/ няма да приемам под условието за по-позитивно ревю. 
 Ако обаче предложението до мен е отправено без условности, като напр. търсена неоснователно добра рецензия относно качествата на уискито, бих го приел. Жестът, проявен от съответния представител или вносител би ме зарадвал, но качествата на уискито бих претеглил и ценил единствено въз основа на личното си възприятие, без да влизам в някакви прикрити договорки с цел манипулиране на мнението и създаване на погрешна представа за продукта. 
 Може би това, което пиша ви се струва натруфено и излишно, но за мен е важно да уточня, че начинът, по който подхождам към дадено уиски не е предварително начертан и крайната оценка зависи от редица фактори, които обаче се намират единствено в чашата/ бутилката. Бих тръгнал срещу природата си, ако започна да преиначавам бележките си, с цел удовлетворяване на нечий интерес. 
 Толкова по темата. :)
 Качество преди количество!

Коментари

Читатели

Абонирай сe за публикациите

Абонамент с електронна поща

Абонирайте се за публикациите от блога с електронната си поща

Важно: след като го направите, ще получите писмо от Feed Burner. В него е приложен линк, който трябва да отворите, за да активирате абонамента си.

Delivered by FeedBurner

Whiskeytemple във Facebook

Стани малцов пазител. :)

Натиснете снимката. :)

Translate

КЛЮЧОВИ ДУМИ - падащо меню

Показване на още

Популярно през седмицата

The whisky regions in Scotland

Whiskey fest Sofia 2018 - preview

Whisky myths part 1

Auchentoshan 2008 - 2017 Distillery oloroso cask # 34 single malt whisky

Торф, дърво и как дегустирам уиски

Glendronach 11 y.o., vintage 2006, single pedro ximenez sherry puncheon #1979, single malt whisky, Batch 16

Johnnie Walker Blue Label blended whisky

Glenfiddich Excellence 26 y.o. single malt whisky

Glen Orchy 5 y.o. blended malt whisky

Monkey Shoulder blended malt whisky

Здравейте, приятели!

Здравейте, приятели!
Казвам се Владимир и списвам сайта "Whiskeytemple", известен и като Храм на уискито. Води ме страстта ми към уискито в различните му проявни форми. Не претендирам за изчерпателност и професионален уклон на написаното. Надявам се прочетеното в сайта да ви бъде от полза и да ви донесе приятни моменти в компанията на "водата на живота". :) За връзка с мен прегледайте раздела "Контакти".