Dewar`s, baby! - Добре дошли в "Храмът на уискито". Мястото за лични уиски ревюта и дегустации.

Breaking

неделя, 19 януари 2014 г.

Dewar`s, baby!

Dewar`s white label
 След началното разочарование дойде ред и на скоч от по-ниския сегмент - Dewar`s white label, който до момента не бях опитвал. Отново се придържам към изпитаната рецепта - пробвам нещо ново в мини форма - старото си идва в голям "пакет". Бутилката не е нищо особено - пластмасова е и създава начално впечатление за "евтинджос". Цветът е рехав, напомнящ тънък златен лист или бледо-жълто есенно листо...
Аромат /нос/ - почти незабележим. И преди да разруша надеждите ви да отдам заслуженото на вкуса. Мога да го окачествя като "нежен", приятно топлещ устатата и гърлото. Ясно е, че трудно може да се избяга от спиртната нотка, но тук тя е притъпена и е сведена до минимум. Останах приятно изненадан от него - бледият цвят като че ли дойде да подчертае приятния вкус, "прозрачния" вкус на уискито. Послевкусът донесе спомен за мед и плод, аз го оприличих на круша, но бе нетраен и бързо "отлетя", което ме тласна към нова глътка. 
Оценка: 3,1/6. Струва си цената, която за 0,700 мл. гравитира около 24-27 лв. Бих повторил.
 П.С. Не забравяйте, че истинският дух на уискито е скрит в няколкото капки вода, които следва да добавите към него, а не в буците лед.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар