Черен петък, черна котка, Black Bush blended irish whiskey - Добре дошли в "Храмът на уискито". Мястото за лични уиски ревюта и дегустации.

Breaking

неделя, 16 март 2014 г.

Черен петък, черна котка, Black Bush blended irish whiskey


 Вече имах честта да ревюирам Bushmills single malt 10 y whiskey . Бушмилс са известни с блендовете си, поради и което реших да ви представя "черния етикет" на Black Bush. Състои се предимно от малцови уискита, дестилирани три пъти и отлежавали между 8 и 10 години в бъчви от шери олоросо, след биват смесени със селектиран зърнен дестилат, а за подсилване на цвета се използва карамел.

 Цветът е тъмен, оприличих го на конячен /наличието на карамел е определящо/. Аромат - усетих нотки от карамел, дърво и малц /малцът е сушен според ирландските традиции без опушване на торф/. На моменти долових и аромат на стафиди, което отдавам на историята на бъчвите, в които е отлежавало шери олоросо. Вкусът е плътен, кремообразен, едновременно, с което сух и меден. Наличето на зърнено уиски не позволява в пълна степен на малца да изпъкне. Финалът е умерено продължителен. Остави ми впечатление за плод череша, стафиди, а както се случи и със сингъл малца, по езика ми се появи последваща сладост. При цена от около 30 лв. считам, че Black Bush заслужава по-задълбочено обследване и го препоръчвам на любителите на ирландските блендове. 
 Оценка - 4,3/6.


 Black Friday, Black cat, Black Bush




 I had the honor to have been reviewed Bushmills single malt 10 y whiskey. Bushmills are known for their blends, and therefore I decided to present you the "black label" of Black Bush. It consists predominantly of malt whiskies, distilled three times and aged between 8 and 10 years in Oloroso sherry casks, then being mixed with selected grain distillate, and for reinforcement of the color is used caramel.

 The color is dark, I likened it to cognac /the presence of caramel Е150а is determinative/. I felt notes of caramel, wood and malt /the malt is dried according to the Irish traditions, without peat smoke/. At moments I caught and aroma of raisins, which I associate with the story of the casks in which was aged Oloroso Sherry. The taste is thick, creamy, and at the same time dry and honey. The presence of grain whiskey prevents the fully excellence of the malt. The finish is medium long. It left me with the impression of cherry, raisins and as happened with the single malt - on my tongue appeared subsequent sweetness. At the price of about 30 lv. I think that Black Bush deserves further investigation and I recommend it to the fans of Irish blends. 
 Assessment - 4,3/6.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар